8 iulie 2011

Dovada de maturitate  Aud oameni spunandu-si unii altora ca sunt copilarosi, ca ar trebui sa se maturizeze. Curios este ca acestia observa si isi spun aceste lucruri numai cand sunt nemultumiti unii de altii. Nu cred ca doi oameni in momentele in care isi impartasec bucurii vor spune unul catre celalalt ca le lipseste maturitatea. De fapt, lipsa maturitatii este vazuta de catre ceilalti doar in momentele de dificultate ale vietii cand omul in cauza nu actioneaza sau nu gandeste cum trebuie. In alte momente mai fericite, lipsa de maturitate, este inexistenta, iar copiii din noi sunt vazuti ca fiind adorabili si sarmanti.
   In astfel de momente ne intrebam care este canonul de maturitate, cine si de ce stabileste acest lucru?
   Unii oameni trag dupa ei mult timp din viata portiile de maturitate pe care le primim pe parcursul vietii. Probabil ca nu accepta sa le primeasca fiindca se tem de schimbare, de nou. Poate ca nu stiu cum sa o faca. Atunci au nevoie de ajutor, au nevoie de oameni care sa le arate calea spre ei, apoi ei vor putea ajunge la un nivel al maturitatii, un nivel pe care fiecare om il parcurge. Nu este un nivel standard, recunoscut in toata lumea, ci este un nivel pe care fiecare om il atinge in el insusi. Atunci apar dovezile de maturitate, pe care nu o aratam  in mod constient, ci se amesteca prin personalitatea noastra, de multe ori iesind la suprafata. Noi simtim schimbarea, ceilalti de asemenea.
  Mie mi s-a intamplat sa simt ca m-am maturizat si acest lucru a constat in faptul ca am vazut viata pe care o traiesc altfel decat o vedeam inainte. Acum vad viata poate nu mai frumoasa, dar mai usor de modelat. Adica simt ca pot trece peste unele obstacole, pot alege pe ce carare sa pasesc....pot alege ( aceasta e ideea) . Inainte nu simteam ca pot alege, inainte nici nu observam ca am mai multe sanse, ci o luam pe cea care mi se ivea, crezand ca acea sansa la a trai e tot ce exista pe aceasta lume. Nu spun ca acum ar fi usor. Chiar daca varsta m-ar contrazice, a trai nu inseamna doar respiratie, mancare, casa, haine si bani. E mai mult de atat. E complicat sa traiesti, dar e mai complicat sa nu sti cum sa o faci. Sunt constienta ca acum nu stiu realmente cum sa traiesc, dar inainte nu stiam ca pot trai.
   Pot trai si pot intelege....dovada de maturitate, in primul rand pentru mine. Daca nu va fi pentru ceilalti, cand mi se va reprosa ca ar cam fi cazul sa ma maturizez, pentru ca am in cap numai avionase, voi spune ca vreau sa traiesc inainte sa mor si poate voi oferi un zambet care va anula reprosul.